Preko 20 godina takmičarskog iskustva

 

Profesionalnim bilijarom se bavim od 1996. kada sam braneći boje BK Delfi učestvovao na prvom državnom šampionatu. Svoju takmičarsku karijeru sam krunisao osnivanjem škole bilijara 2007., a uskoro i osnivanjem BK Lucky Ball (2009.) sa kojim sam 2015. osvojio i titulu ekipnog šampiona Srbije u američkom bilijaru.

Sticajem okolnosti se selim na Maltu i sa BK Breakwater Bar iz Vallete osvajam i titulu ekipnog šampiona Malte u engleskom bilijaru 2018. godine. Učestvovao sam na 3 svetska prvenstva i jednom mastersu u kineskom bilijaru.

Tokom takmičarske karijere sponzorisali su me: ADAM MUSASHI CUES Japan, NAVIGATOR TIPS Japan, STAR Kina, JOY Kina, PERI CUES Kina, BREAKRAK USA, STROKEANALIZER USA, BRUCE TRESAN CUSTOME CUES USA, FENIX CASES UAE, POOL STARS Španija, AUTOPROMET (Opel, Chevrolet i SAAB) Srbija, KVM Srbija, KORUŠAC Srbija i drugi.

NAVIGATOR TIPS JAPAN

Fabrika kapica za bilijar iz Tokija je jedan od mojih prvih sponzora. Naša saradnja i prijateljstvo su prevazišli klasičan odnos između sportiste i sponzora tako da sam 2016 prihvatio poziv gospodina Ryotaro Horiuchia da se preselim u Tokijo i da radim za njegovu kompaniju kao International Sales Manager. Sa gospodinom Horiuchijem sam obišao Japan, putovao u Kinu i 2 puta na Super Billiard Expo u Filadelfiji, SAD, gde sam predstavljao Navigator kompaniju.

ADAM MUSASHI CUES

ADAM MUSASHI CUES JAPAN

Ubrzo nakon što je Navigator odlučio da me sponzoriše timu mojih sponzora priključio se i Adam Musashi, fabrika luksuznih štapova za bilijar. Ostvario sam san svakog igrača bilijara, dobio sam sponzora za štap za igru. Kompanija me je sponzorisala ne samo sa štapom za igru, već i break i jump štapom (vrednost oko 4.000 USD$). Sa ovom opremom sam osvojio titulu Ekipnog Šampiona Srbije za 2015 godinu sa svojim klubom BK Luckz Ball.

FENIX CASES UAE

Moja luksuzna oprema zahtevala je podjednako luksuznu torbu za bilijar. Na turniru u Francuskoj - Predator French Open 2015, svečano sam potpisao ugovor sa premium brendom za proizvodnju ručno rađenih i unkatnih torbi za bilijarske štapove. Kuriozitet ovoga sponzorstva je da sam bio "No.1" - prvi ikada sponzorisani igrač ove kompanije, posle mene su usledili Jayson Shaw, Nick van den Berg i drugi čuveni igrači iz celoga sveta.

Pool Stars Spain

Španska kompanije Pool Stars je napravila korak dalje, ne samo da su me sponzorisali, već su i celu jednu liniju bilijarskog aksesoara: kikseve, puder, tečnosti za čišćenje štapova, peškire, majice i panatlone za bilijar brendirali sa mojom slikom, mojim potpisom i mojom motivacionom rečenicom: "IMAGINE, BELIEVE, DO IT, I DID IT!" BORIS VIDAKOVIĆ BATTOUSAI

BREAKRAK USA

Gospodin Charley Bond iz Oklahome, SAD, me sponzoriše i uskoro postajem ambasador sprave za treniranje udarca za razbijanje koja je pomogla mnogim svetskim šampionima da unaprede svoju igru, uključujući i čuvenog Shane van Boeninga. BreakRAK spotove možete pogledati na mom YT kanalu: https://www.youtube.com/channel/UC-atFMyyjdqmFyYWmnE1RWg?view_as=subscriber

PERI CUES CHINA

Posle saradnje sa Adamom, moj sledeći sponzor za štapove je postla kineska komapnije Peri Cues, u to vreme malo poznata široj bilijarskoj javnosti. Shvativši o kakvom se štapu radi, kao menadžer Jaysona Shoa u martu 2018., tokom svetskog prvenstva u Kini, sam započeo pregovore oko njegovog transfera iz Meuccia u Peri. Ugovor smo konačno potpisali 16.04.2018. u Filadelfiji.

AUTOPROMET SRBIJA

Gospodin Branislav Majkić i njegova kompanija podržavali su sve moje napore da promovišem bilijar u zemlji i inostranstvu. Zajedno sa gospodinom Majkićem, koji postaje i moj učenik, osnivam Bilijar klub Lucky Ball 13.12.2009. Godinama je Autopromet podržavao klupske aktivnosti i pomogao da se klub okiti titulom ekipnog šampiona Srbije za 2015. godinu.